FRED (Den Haag): Online 24/7 geopend
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Online 24/7 geopend
MALL: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Auteur
  6. >
  7. Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde Rijneveld met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Door de Volkskrant werd de auteur vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht.

Op woensdag 26 augustus 2020 werd bekendgemaakt dat Marieke Lucas Rijneveld met The Discomfort of Evening, de Engelse vertaling van de debuutroman De avond is ongemak de prestigieuze International Booker Prize heeft gewonnen. Het is de eerste Nederlandse roman die deze prestigieuze, internationale prijs voor literatuur die in het Engels is vertaald wint. De auteur komt daarmee in een rij met beroemde auteurs, onder wie Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk, David Grossman en Philip Roth. De debuutroman is vertaald door Michele Hutchison, die de prijs ook ontvangt.

Alle boeken van Marieke Lucas Rijneveld (17 boeken). Klanten op paagman.nl zochten Marieke Lucas Rijneveld ook in "Cadeauboeken en meer"

17 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...